Oppsummering PCS Open

Vi gratulerer Ståle Hakstad fra Kristiansund som vinner av PCS Open 2016! Ståle vant til slutt med 5 kast på Avery Jenkins og Håkon Kveseth som delte 2.plassen. Deretter fulgte Jostein Håland, Sølve Hatlen, Sturla Stadsnes, og Runar Holen/Sivert Øveraas på delt 7.plass.

De ivrigste deltakerne var på plass allerede torsdag formiddag for å teste banen, og fredag ettermiddag arrangerte Jostein Håland en uhøytidelig pargolf-konkurranse. Denne ble vunnet av “Sirkus Lufall” (Jøran Lufall/Sølve Hatlen/Marius Flølo) foran Sigurd Hagen Hoff/ Mats Hetling og Avery Jenkins/William Breivik.
pargolf
Fantastisk ramme rundt pargolfen på fredag

Selve turneringen startet kl 0900 på lørdag. Det var totalt 60 spillere i feltet, og det skulle spilles to runder på 20 hull, før en avsluttende finalerunde på 7 hull for de 8 beste i Open-klassen. Hovedtyngden av deltakere kom fra Møre og Romsdal, men det møtte også en stor delegasjon fra Trondheim, samt spillere helt fra Lillehammer og Hamar. I tillegg til tidligere verdensmester Avery Jenkins var store deler av norgeseliten på plass, inkludert alle de 4 beste fra årets NM! Avery Jenkins åpnet best, og ledet med ett kast på Ståle Hakstad etter første runde. Deretter var det en liten luke på ytterligere 3 kast ned til hjemmehåpet Andreas “Mini” Havnegjerde, som igjen var ett kast foran en annen forhåndsfavoritt, Jostein Håland fra Langevåg. Både Sølve Hatlen fra Volda og regjerende norgesmester Håkon Kveseth fra Hamar spilte noe dårligere enn forventet, og lå hele 7 og 8 kast bak Jenkins etter 1.runde.

I 2.runde slo Håkon Kveseth til med en knallrunde på 12 under par (ratet til 1031 på PDGA), tett fulgt av Ståle som gikk på –11. Avery, Jostein og Sølve spilte også svært solide 2.runder, mens Andreas Havnegjerde dessverre gikk på en smell etter å ha vært plaget med sykdom hele uken. Dermed hadde Ståle overtatt ledelsen før finalen, to kast foran Avery Jenkins. Håkon, Jostein og Sølve var et lite hestehode foran resten av feltet, men tilsynelatende for langt bak teten til å kunne kjempe med Ståle og Avery helt i toppen.

I finalerunden fortsatte derimot norgesmester Kveseth storspillet, og var virkelig “on fire”. Han startet med birdie på 3 av de 4 første finalehullene. Ståle startet også solid, og hadde økt forspranget til nestemann til 4 kast, etter at Avery gikk OB og endte opp med en bogey på hull 4. Håkon hadde samtidig utlignet hele avstanden til Avery med sitt storspill, og det så ut til å kunne bli en spennende duell om 2.plassen på de siste tre hullene. Avery tok tilbake ledelsen med ett kast etter birdie på neste hull, mens hele ledergruppen satte birdie på nest siste hull. Dermed ledet Ståle fremdeles med 4 kast på Avery før siste hull, mens Håkon var ytterligere ett kast bak. Både Håkon og Avery landet innenfor 10m på innspillet til det siste hullet, men Håkon landet kanskje en meter nærmere kurven. Avery bommet på sin putt mot den opphøyde kurven, mens Håkon satte sin kontant! Dermed fullførte han opphentingen etter første runde, og delte 2.plassen med Avery Jenkins. Ståle satte også en forholdvsis krevende birdieputt, og kunne med det innkassere en overlegen og svært populær seier med 10000kr i første premie! Vi gratulerer så mye til hedersmannen Ståle Hakstad!
stale
Vinner av turneringen – Ståle Hakstad (bilde hentet fra Kristiansund Frisbeegolfklubb sin facebook-side)

Det var også to closest to pin konkurranser og en for longest drive, med valgfri disk fra Frisbeebutikken i premie. Stian Åkvik vant CTP på hull 3, mens Sivert Øveraas landet nærmest kurven på hull 11. Ikke uventet stakk Håkon Kveseth av med seier i longest drive konkurransen, etter en monsterdrive på hull 20 i 1.runde.

Det ble en høytidelig premieutdeling ganske umiddelbart etter at konkurransen var ferdig, og fra kl 20.00 var det spillerfest på Låven. Rodeoputting var en av ingrediensene her, en ny opplevelse for de fleste deltakerene! Det viste seg å bli en krevende utfordring som unggutten Knut Håland taklet aller best. Han satte 2 av 5 putter fra rodeooksen, og stakk avgårde med premien som var et gavekort på 500kr fra Rema 1000.
Det ble også flere puttekonkurranser utover kvelden, men resultatet her er noe usikkert. Det eneste sikre er at konkurransen fortsatte helt til Jøran Lufall ble stående igjen som vinner!

Det må også nevnes at vi fikk produsert 5 helt unike kaker fra Fjord Conditori til dessert, sannsynligvis Avery Jenkins sine første signaturkaker!
kaker
Signaturkaker fra Fjord Conditori

Helgen ble avsluttet søndag med at Avery Jenkins holdt et 3 timers langt kurs for 23 spillere på Tomrefjord Stadion. Dette var virkelig inspirerende, og vi skjønner godt hvorfor den mannen regnes for å være den aller største ambassadøren for diskgolf i verden!
clinic
Kurs med Avery Jenkins

 

Den tidligere verdensmesteren forlenget oppholdet med noen dager etter turneringen, og fikk oppleve noe av det beste vi har å tilby i området. Bortsett fra litt regn under første runde på lørdag, viste Nordvestlandet seg fra sin beste side hele uken med strålende høstvær. I tillegg til å spille på flere lokale baner, fikk han oppleve Kristiansund og Atlanterhavsveien, båttur til Bjørnsund og Finnøya, Trollveggen, Trollstigen, Valldal, Tafjord og Geiranger. Vi tror og håper dette var en fin opplevelse for alle involverte, og håper både Avery Jenkins og de andre deltakerne vil ta turen til PCS Open ved en senere anledning!
img_5411
Håkon Kveseth, Avery Jenkins og Brage Grønningsæter på Trollstigen
signing
Verdensmester Avery Jenkins signerer disker som ligger i «lost and found» kassen ved banen på Jemtegård i Valldal 🙂
Resultater på PDGA:

Mer detaljerte resultater for alle rundene på:

Se klipp med intervjuer mellom rundene her:

Hele finalen kan sees på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *