Påsketurnering 2018

Mandag ble første turnering i årets Sunnmørstour arrangert på Øverås Diskgolfpark Etter nydelige forhold hele påsken var det litt skuffende at en snødekt bane ventet deltakerne mandag morgen. Heldigvis sluttet det fort å snø, og det ble fine spilleforhold mesteparten av dagen. 35 deltakere stilte fra diskgolfmiljøer i hele fylket, fra Volda i sør til Surnadal i nord. Øverås Frisbeegolfklubb stilte med 14 spillere, og det er svært gledelig for oss å se den stadig økende aktiviteten i klubben.

De ble spilt to runder på 18 hull, samt en kort finale for topp 5 i åpen klasse.
Gjennom første runde var det Sølve Andre Hatlén fra Volda som spilte mest solid, og han fullførte til slutt runden på 6 under par. Han hadde dermed en 3 kasts ledelse tilbake til Jostein Håland og Ståle Hakstad. Ytterligere to kast bak der fulgte Thomas Dolpen og Sivert Øveraas fra arrangørklubben på en delt 4.plass.

I andre runde våknet virkelig Ståle, og viste at han har lagt et bra grunnlag for 2018-sesongen gjennom vinteren. Det kan se ut til at både max-lengde og stabilitet både på backhand og forehand-driver har blitt forbedret fra i fjor. Det viste seg gjennom birdie på hull 1 (etter 120m forehand), og en 12m eagle-putt tilbake mot kurv etter å ha spilt inn for langt på par 5-hullet. Han var også til tider svært heit med putteren mellom 10 og 20 meter. Det resulterte i hele 12 birdier på runden, og et imponerende resultat på 10 under par. Dermed rykket han fra Jostein og passerte Sølve, som begge gikk solide runder på 5 under par. Ikke spesielt overraskende havnet disse tre i en klasse for seg etter to spilte runder. De fikk også med seg Knut Håland til finalen etter en god runde 2, samt hjemmehåpet Thomas Dolpen. Han imponerte med to solide runder rundt par, etter et minimalt treningsgrunnlag de siste månedene.
Ståles 2.runde står det stor respekt av, til tross for to noe «unødvendige» bogeys

Ståle kontrollerte inn til seier i en 6 hulls finale, og vant til slutt med ett kasts margin tilbake til Sølve. Jostein spilte hele finalen med høy risiko i håp om å kunne avansere, noe som resulterte i 3 bogeys og 2 birdies. Han hadde likevel god kontroll på spillerne bak seg, og tok den siste pallplassen fulgt av sønnen Knut på 4. og Thomas på 5.plass.

I rekreasjonsklassen vant Simen Bugge foran Kenneth Sandvik. Det var også konkurranser for longest drive og closest to pin. Disse ble vunnet av henholdsvis Ståle Hakstad og Åge Roaldsetli, som dermed fikk med seg en ekstra disk hjem levert av Diskgolfbutikken.

Vi takker alle for oppmøtet, og ser frem til neste turnering i Sunnmørstouren; Vårslepp som arrangeres i Valldal lørdag 5.mai. Vi oppfordrer alle som kan om å bli med, uansett nivå!
Jøran Lufall deler ut premier til (fv.) Sølve Hatlen, Ståle Hakstad og Jostein Håland