Publikumsguide

Dette er fjorårets guide. Denne vil bli oppdatert til 2020!

Guiden trykkes også i papirform, og vil være tilgjengelig for publikum under turneringen.

Velkommen til Øverås Open 2019!

Dette er den første av fem nasjonale norgescupturneringer i diskgolf. De fire resterende turneringene vil foregå i Bergen, Gøteborg, Sandnes og Trondheim.
Det forventes opptil 90 deltakere fra hele landet.

Banen og spillets gang
Turneringen spilles på en bane som er oppjustert noe i forhold til standardbanen. Alle deltakerne starter 1.runde lørdag kl 09.00, der spillerne fordeles utover de 18 hullene med 5 spillere per gruppe. Vi regner med at det vil ta mellom 3 og 4 timer å fullføre runden. Det blir spilt to runder på 18 hull lørdag, samt en runde for alle på søndag. Turneringen avsluttes deretter med en 9 hulls finalerunde for de beste spillerne i hver klasse. Finalene er planlagt å starte ca kl 14.00 søndag. Det konkurreres i fire klasser; Åpen klasse, dame, master (+40år) og grandmaster (+50år).

Resultater hull for hull kan følges live her:
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=873659

Følg også vår event på Facebook: Norgescup Øverås Frisbeegolfklubb

Kort om frisbeegolf (diskgolf)
Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste hull.

Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige frisbeer. Disse kalles ofte for en disk og man bruker ulike disker til ulike kast. Noen disker går lengre enn andre men er vanskligere å kontrollere. Noen går høyre, noen går venstre og noen går rett fram. Det finnes «drivere» for å kaste langt og «midrange» for å kaste litt kortere men med mer kontroll. I tillegg brukes egne «puttere» som man kaster på kurven med.

Banene kan ha ulike hinder som ”Mandatory” (mando) og ”OB”. Disse kan være kunstige hindre som er laget enten for å gjøre banen vanskeligere eller så er de der av sikkerhetsmessige årsaker. ”OB” = Out of bounds (utenfor banen). Disken spilles fra der den sist var innenfor banen eller fra forrige utkaststed. Ett straffekast tildeles. Mando angir at du må kaste til høyre, venstre eller mellom et hinder (tre, lyktestolpe o.l). Hvis du bommer på dette så blir neste utkast fra en dropzone eller fra forrige utkaststed, og ett straffekast tildeles.

Estimert tidsskjema
Lørdag
09.00-13.00: 1.runde for alle spillere. 18 hull
13.00-14.30: Lunsjpause
14.30-18.30: 2.runde for alle spillere. 18 hull

Søndag
09.00-13.00: 3.runde for alle spillere. 18 hull
13:00-14.00: Lunsjpause
14.00-16.00: Finale for de beste i hver av klassene. 9 hull
Premieutdeling ferdig senest kl 17.00.

NB: Det vil kunne bli endringer i tidsskjema i løpet av turneringen.

Parkering
Det vil bli trangt for å parkere rundt banen, så vi oppfordrer til å parkere andre steder. Det er muligheter for parkering både på Øverås grusbane og Ljosvang.

Kiosksalg
Det blir kiosksalg fra Låven hele dagen. Vi selger brus, sjokolade, potetgull, kaffe og pølser med brød/lompe. Kan betales kontant, med kort eller Vipps.

Oppførsel på banen
Det er fritt frem for publikum å følge spillerne ute på banen. Det kan være litt vanskelig å bevege seg på tvers av hullene uten å gå i veien for noen, så vi oppfordrer i så fall til å følge etter en gruppe for å kunne se flere av hullene. Man kan naturligvis skifte hvilken gruppe man vil følge underveis hvis det passer seg sånn. Noen regler for publikum ute på banen:
Vær helt stille når folk skal kaste og forberede seg til et kast. Telefoner skal settes på lydløs.
-Gå alltid bak alle spillerne i gruppa.
-Om du står i synsfeltet til en spiller, må du stå i ro når spilleren skal kaste.
-Stå aldri rett bak kurven under putting. Flytt deg i så fall litt til siden, slik at du ikke står i synsfeltet til spilleren som putter.
-Vær oppmerksom på fare for flygende disker! Hvis du hører at det ropes «Fore!» er det fordi noen har kastet en disk som kan være i fare for å treffe folk.
-Fotografering og filming er tillatt, men det forutsetter at det ikke er til sjenanse for de som spiller.
-Frisbeegolf er en konsentrasjonsidrett, og ikke alle spillere liker å snakke under runden. Vi oppfordrer derfor ikke til å snakke for mye uoppfordret til spillerne under runden. Spesielt ikke om resultater og hvor godt/dårlig man spiller, mange vil helst ikke tenke på hvordan de ligger an før runden er ferdigspilt.