Publikumsguide

Velkommen til andre utgave av PCS Open!

Vi ser frem til å presentere en turnering som skal bli enda bedre enn i fjor. Vi har samlet enda flere av norges beste spillere, inkludert ikke mindre enn 5 tidligere norgesmestere. I tillegg kommer tidligere verdensmester, Avery Jenkins, nok en gang helt fra USA for å kaste glans over arrangementet vårt.

 

Kort om frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste hull.

Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige frisbeer. En slik golf-frisbee kalles ofte for en disk og man bruker forskjellige disker til forskjellige kast. Noen disker går lengre enn andre men er vanskligere å kontrollere. Noen disker går høyre, noen går venstre og noen går rett fram. Det finnes «drivere» for å kaste langt og «midrange» for å kaste litt kortere men med mer kontroll. I tillegg brukes egne «puttere» som man kaster på kurven med. Puttere er ofte litt rundere og mykere og går rettere enn andre disker.

Banene kan ha ulike hinder som ”Mandatory” (mando) og ”OB”. Disse kan være kunstige hindre som er laget enten for å gjøre banen litt vanskeligere eller så er de der av sikkerhetsmessige årsaker. ”OB” = Out of bounds (utenfor banen). Disken spilles fra der den sist var god eller fra forrige utkaststed. Ett straffekast tildeles. Mando angir at du må kaste til høyre, venstre eller mellom et hinder (tre, lyktestolpe o.l). Hvis du bommer på dette og krysser mandolinjen på feil side så blir neste utkast fra en dropzone, evt fra forrige kastested hvis en dropzone ikke er spesifisert. Ett straffekast tildeles.

Banen som spilles under PCS Open har mando på hull 1, 10, 14 og 17, og OB-linjer i spill på samtlige hull.

Parkering

Det vil bli trangt om parkering rundt banen, så vi oppfordrer til å parkere andre steder. Det er muligheter for parkering både på Øverås grusbane og Ljosvang.

 

Kiosksalg

Det blir kiosksalg fra Låven hele dagen. Vi selger blant annet brus, sjokolade, potetgull, kaffe og pølser med brød/lompe. Kan betales med kort eller Vipps i tillegg til kontant betaling.

 

Estimert tidsskjema

08.30-12.00: 1.runde for alle spillere

12.00-13.30: Lunsjpause

13.30-16.00: 2.runde for alle spillere

17.00-18.30: Finale for de 5 beste

19:00: Premieutdeling

 

Oppførsel på banen

Det er fritt frem for publikum å følge spillerne ute på banen. Det kan være litt vanskelig å bevege seg på tvers av hullene uten å gå i veien for noen, så vi oppfordrer i så fall til å følge etter en gruppe for å kunne se flere av hullene. Man kan naturligvis skifte hvilken gruppe man vil følge underveis hvis det passer seg sånn. Noen regler for publikum ute på banen:

-Vær helt stille når folk skal kaste og forberede seg til et kast. Telefoner skal settes på lydløs.

-Gå alltid bak alle spillerne i gruppa.

-Om du står i synsfeltet til en spiller, må du stå helt i ro når spilleren skal kaste.

-Stå aldri rett bak kurven under putting. Flytt deg i så fall litt til siden, slik at du ikke står i synsfeltet til spilleren som putter.

-Vær oppmerksom på fare for flygende disker! Hvis du hører at det ropes «Fore!» er det fordi noen har kastet en disk som kan være i fare for å treffe folk.

-Fotografering og filming er tillatt, men det forutsetter at det ikke er til sjenanse for de som spiller.

-Frisbeegolf er en konsentrasjonsidrett, og ikke alle spillere liker å snakke under runden. Vi oppfordrer derfor ikke til å snakke for mye uoppfordret til spillerne under runden. Spesielt ikke om resultater og hvor godt/dårlig man spiller, mange vil helst ikke tenke på hvordan de ligger an før runden er ferdigspilt.

 

Banen og spillets gang

Banen det spilles på under helgens turnering består av 18 hull som alle skal spille 2 ganger. De fleste av hullene er hentet fra det vanlig oppsettet, i tillegg til at vi har satt opp 5 provisoriske hull på markene rundt Låven. Spillerne deles i grupper på maks 4 personer som starter på hvert sitt hull, og går hele runden. I første runde deles spillerne inn i tilfeldige grupper, mens de i 2.runde rangeres etter resultatene fra 1.runde. Det vil si at de fire beste spillerne fra første runde starter på hull 1, og de som ligger sist starter på hull 18. De fem beste etter to runder går videre til en finale på 7 hull der vinneren vil bli kåret.

Resultater hull for hull kan følges live her:
https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=418554